Наградиха Ангелкова на изложение в Москва

stat
11:51  |  11 март 2018 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Приносът на министъра на туризма Николина Ангелкова за развитието на туризма бе оценен в Русия Приносът на министъра на туризма Николина Ангелкова за развитието на туризма бе оценен в Русия
Сн.: Bulphoto

Николина Ангелкова бе удостоена с награда за професионално партньорство на международното изложение "Интурмаркет" в Москва.
Отличието се дава за "многогодишно сътрудничество, мащабно участие и творчески подход при организиране на работата на изложението", съобщи прецентърът на министерството на туризма.

Наградата е подписана от ръководителя на руската Федерална агенция по туризъм Олег Сафонов, с когото Ангелкова имаше ползотворна среща по време на изложението.

Русия е генериращ пазар за България и е сред петте страни, които изпращат най-много туристи у нас.

През 2017 г. близо 558 хиляди руснаци са предпочели страната ни за почивка и пътешествия, а над 400 хиляди граждани на Руската федерация имат втори дом в България, заяви при награждаването министър Ангелкова.

България е сред десетте най-предпочитани за почивка от руските туристи държави и затвърждава сред тях облика си на семейна дестинация.

Туроператори от федерацията, които работят на пазара в България, информират за повишение към момента с 15-20 процента на търсенето за лято 2018 г. в сравнение март миналата година, се казва в съобщението.

"Интурмаркет" е сред най-големите международни борси за професионални туроператори. Тази година в нея участват повече от 1400 изложителя от над 130 държави, както и руските региони и национални туристически представителства.

По неокончателни данни тридневният форум от 10 до 12 март ще бъде посетен от над 74 хиляди души.

България представя на националния си щанд разнообразни възможности за морски, културноисторически, балнеоложки, спа и здравословен туризъм.
Последно в По света


Предстои пълна промяна в работата след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.