До момента са обходени всички гори около родопското градче, но Кристиян Младенов, който е от София и бил на гости на баба си, не може да бъде намерен. Снощи в търсенето са се включили и служители на МВР с термокамери, защото теренът е много труден заради гъстите гори и стръмни местности.

В гората бяха разлепени и листовки с актуална информация за пострадалите няколко души с надеждата, че Кристиян ще ги види и ще се предаде, когато разбере, че инцидентът се е разминал без жертви. Издирващите наблюдават всички водоизточници в района с идеята, че заради топлото време момчето ще потърси вода.

"Всички сме отчаяни, цяла нощ го търсим – нито следа от него. Претърсихме всички колиби в радиус от 20 км, никъде не намерихме следи от човешко присъствие. То няма откъде да си набави храна по тези колиби и вече сериозно се притесняваме за живота му”, каза тази сутрин пред bTV кметът на Триград Цветан Славков.

И близките на Кристиян вече се притесняват, че може да е пострадал. Според тях
той изживява много голям стрес заради стореното от него и се крие заради чувство за вина.

"Реално съм притеснена за живота му. Той се превърна в изкупителна жертва, ако сме честни и всеки обърне поглед назад, сигурно има в детството си прояви, за които после е съжалявал", коментира пред Нова телевизия класната му учителка Станислава Докторова в 137-мо училище. 

Директорът на училището Владимир Миков добави, че Кристиян е прекрасно и много интелигентно дете.

"Не мога да повярвам, че това е същият човек. Трябва да подходим към него като към дете, което е направило грешка, а не като престъпник. Когато извършиш нещо незаконно, никога не можеш да бъдеш оневинен, но винаги има обстоятелства и не можем да съдим за него само по това", заяви той.

Съучениците му също са изненадани, по-скоро очаквали, че ако има новина за него, тя да е, че е направил нещо добро или че е спечелил награда. Момиче от училището коментира, че младежът едва ли сам е решил да подкара колата на баща си и че някой го е подтикнал да го стори.

Според закона Кристиян най-вероятно ще получи или пробация, или условна присъда. Родителите му ще бъдат глобени заради това, че са позволили да вземе мощното им "Ауди А6" и да го кара, въпреки че няма шофьорска книжка.

Петимата пострадали вече са изписани, най-тежко пострада майката на 6-годишно момиченце, което е с комоцио - тя е със счупен крак. Друг млад мъж е с обърнато коляно. Другите двама са с по-леки наранявания.