Пощенските влакове са пътували на дълбочина 21 м, доставяйки пощенски пратки от единия край на града до другия.

Как е ставало това всеки вече ще може да изпита сам след като в началото на септември Музеят на лондонските пощи отвори за широката публика вратите на пощенския влак, съобщи "Дневник" позовавайки се на www.postalmuseum.org.

Екскурзията преминава през забравени тунели, изоставени станции и дори покрай гробище за стари вагони. Общо 10.5 км от подземното трасе, кръстосващо столицата на Великобритания, се преминават във влака с прозрачен покрив за около 20 минути.

Електрическите локомотиви, движещи се без машинист, с каквито пътуват днес туристите, през 1927 г. са изглеждали като върхово постижение на техниката. За да не пострада при бомбардировките, по време на Първата световна война в тунелите бил крит прочутият Розетски камък - експонат на Британския музей, През 1991 г. в лабиринта са снимани и сцени от филма "Хъдсън Хоук" с Брус Уилис в главната роля.

През 2003 г. потокът на хартиените писма секва след като масово вече е предпочитана електронната поща. Тогава се закрива и жп трасето, за да се превърне само 14 г. по-късно в туристическа атракция. Тя е част от експозицията на Музея на пощите и по време на екскурзията нейните участници получават информация за 500-годишната история на тази институция. Цената на пътуването е 16 паунда, а билетите за първите две седмици вече са разпродадени.