Всички пътни артерии са нормално проходими, почистени са падналите клони и дървета, които са затруднявали движението по отделни направления. Пътните настилки в планинските райони за частично заледени, но екипите на Областно пътно управление са извършили обработка с пясък и сол. Това съобщи за Фокус дежурният в Областно пътно управление (ОПУ).

 

Все пак водачите трябва да внимават по завоите и участъците с наклон, призова дежурният. Пътищата в равнинната част на Пловдивска област са предимно сухи. Трафикът по основните направления на територията на областта е изключително интензивен към този час на деня, като традиционно най-натоварено е движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Натоварено е движението и по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Пещера и Пловдив-Съединение.

 

Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички МПС. Опасност от образуването на свлачища има по пътните отсечки Бачково-Нареченски бани и Кричим-Девин. Остава ограничено движението на МПС над 12 тона по пътищата Югово – Лъки – Здравец, в отсечката град Лъки-пътно кръстовище за хижа „Момчил юнак“, и Поповица-Болярци.

 

Все още е забранено и движението на тежкотоварни камиони над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, в района на км 6, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е през път ІІ-66 Стара Загора – Поповица и път І-8 София – Пловдив – Свиленград.

 

Движението в град Пловдив също е натоварено. Колони от автомобили затрудняват движението по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „България“, „Христо Ботев“, „Пещерско шосе“, „Шести септември“ и „Руски“. Интензивен трафик се отчита и по входно-изходните артерии. Пътните настилки на територията на града са предимно сухи и нормално проходими.