Трите момченца са родени чрез секцио, направено от екип акушер-гинеколози - д-р Абаджиев, д-р Димитров и д-р Георгиев, подпомагани от двама неонатолози - д-р Митрева и д-р Едрева, съобщи БТА.

Бебетата са с тегло 2500, 2300 и 2200 грама. Майката Емилия е на 23 г. и е от поповското село Априлово. Това е първа бременност и първо раждане за нея.

"Раждането протече нормално. Майката е добре, момчетата са настанени в кувьози в стабилно състояние", съобщи началникът на АГ отделението д-р Емил Абаджиев.

Спазено е желанието на родителите раждането да е максимално най-близко до термина. Според д-р Абаджиев повече от 20 години в отделението тризнаци не са се раждали.

Семейството вече е измислило имената на две от пеленачетата - Ерай и Мерай, а третото момченце ще носи име с първата буква на дядо си по бащина линия - "Ш". Родителите обаче още мислят какво да е то.

В АГ-отделение на МБАЛ-Търговище от началото на годината са родени 628 бебета. Според д-р Абаджиев ражданията през тази година ще надхвърлят с 10-15 процента тези от 2013 г.