Две седмици десетки доброволци, полицаи и близки издирваха момчето, но за съжаление в събота Кристиян бе открит мъртъв в подножието на една от скалите на Триградското ждрело, която е с височина повече от 120 м. Наложи се алпинисти да вадят тялото, а в Триград бе обявен траур.

Мястото е посещавано от много хора от страната и чужбина заради намиращите се край селото природни забележителности. Пътят обаче не е обезопасен, липсва тротоар за пешеходци.

Причината за ремонта не е само трагичният инцидент от последните две седмици, каза кметът на Девин Красимир Даскалов, цитиран от БНР.

"Още преди да се случи това, със заместник-кмета бяхме решили да предвидим средства за следващата година да бъдат възстановени и изградени там тротоари. Сега решихме", допълни Даскалов.

По думите му, заради трагедията са отменени традиционните "Орфически мистерии", които се провеждат обикновено в последната неделя на месец юли в Триград.

"Тази година в памет на загиналото момченце Кристиян няма да бъдат провеждани, а средствата, които бяхме предвидили, ще бъдат пренасочени за монтирането на изкуствени ограничители на скоростта точно в тази отсечка, в която се случи трагичният инцидент", обясни кметът на Девин.