Всички се надяваха да открият Кристиян жив, но за съжаление той вчера бе открит мъртъв в подножието на една от скалите на Триградското ждрело, която е с височина повече от 120 м. Наложи се алпинисти да вадят тялото, което впоследствие бе закарано за аутопсия в болницата в Смолян.

Първоначалните данни от извършената аутопсия потвърждават версията, че момчето е починало още в нощта на катастрофата преди около 14 дни.

Мястото е труднодостъпно. И въпреки че са минавали от там много пъти, хората, които търсиха Кристиян, не са успели да видят по-рано тялото на момчето.

16-годишният Кристиян изчезна на 9 юли, след като блъсна пешеходци в района на Триград.

При инцидента пострадаха петима души, сред които и 6-годишно момиче.

Кристиян е бил без книжка и е избягал от мястото на инцидента.

Случи се най-лошото. За всеки проблем има решение. Цялото село е в шок. Едно младо момче си отиде заради една малка грешка, каза пред NOVA кметът на селото. 

„За мен се е самоубил, защото е много отговорно дете. Помислил си е, че ги е убил и не е могъл да го понесе”, каза кметът.

За смъртта му има две версии до момента. Едната е, че е сложил край на живота си, а другата, че се е подхлъзнал и е паднал от високата скала.

Днес е погребението на младото момче.

В Триград е обявен еднодневен траур.

Традиционният празник на Триград- Орфически мистерии, се отменя заради трагедията с 16-годишния Кристиян Младенов, съобщиха от Община Девин.

Празненствата бяха подготвени за 29 и 30 юли, а основна сцена на разиграване на Орфическите мистерии трябваше да бъде районът пред скалата, от която е паднал или скочил Кристиян.