Идеята е това да не важи за всички кръстовища, а само за места, където е възможно премахването на левия завой и не се усложнява допълнително трафикът, пише в."24 часа". 

Според специалисти от Пътна полиция доста често "тапите" по основните големи кръстовища в София са заради това, че лявата лента е запушена от чакащи да завият автомобили.
Местата, където левият завой може да се премахне, ще бъдат огледани и след анализ на пътната обстановка предложенията ще бъдат събрани и пратени в Столична община.
В момента има много кръстовища, на които завоят наляво е забранен.

Голяма част от задръстванията по улиците например към кв. Младост са точно заради такива завои, коментира началникът на групата за регулиране на движението Марио Михайлов, който ръководи зелената вълна по бул. "Александър Малинов" днес.
10-ина светофара бяха изключени в 7,50 ч. днес и мигаха в жълта светлина до 8,40 часа. По двама униформени регулираха движението по кръстовищата и следяха да няма задръствания. 
15 катаджии участваха в акцията. По време на зелената вълна шофьорите успяваха да се придвижат точно за пет минути от Бизнес парка до "Цариградско шосе"

"Искаме да направим т. нар. правителствено трасе и за обикновените хора, макар и само за един час. Прави впечатление обаче, че водачите не познават знаците на регулировчика", коментира Марио Михайлов.

Шефът на КАТ - София Богдан Милчев обяви преди дни, че не може да се прави подобна зелена вълна постоянно, защото няма достатъчно хора. Поне един път в седмицата обаче това ще става факт по някои от натоварените булеварди.