Пътят от ГКПП-Кулата към Благоевград е натоварен и потокът от автомобили се засилва, съобщават още от полицията.

В следобедните часове трафикът по основните пътища в страната се засили. Няма пътища и участъци с проблемно или спряно движение, обобщават от Пътната полиция.

В района на Русе, в посока към ГКПП Дунав мост трафикът е натоварен и движението е много интензивно заради изтеглянето на почивалите у нас румънски туристи.

Трафикът по Аспаруховия мост във Варна, който е в ремонт, засега е нормален.
От утре ремонтът на Аспаруховия мост преминава на трисменен режим. Инспектор Кръстин Романов от "Пътна полиция" коментира, че автобусите с румънски туристи, които се прибират се пренасочват от село Старо Оряхово.

Интензивно е движението и по основните магистрали – Хемус и Тракия, наситен е потокът и на територията на област София и Перник, при входовете на столицата. До момента няма тежки пътни произшествия, или инциденти, които създават затруднения в придвижването.

Възстановено е движението в участъка по пътя Враца - Мездра по международния път Е-79, където по-рано поради пътен инцидент с ТИР беше разлято дизелово гориво. На отсечката е извършено опесъчаване. Остава обаче въведеното ограничение на скоростта от 30 км/ч.

Рано сутринта на международния път Е-79 ТИР, пътуващ между Мездра и Враца се завърта, врязва се в мантинелата и спира в другото платно.

След инцидента там се образува петно от разлято гориво. Още преди обед в района се образува задръстване. Катастрофиралият ТИР вече е изтеглен от пътя. От полицията призоваха за шофиране с повишено внимание в района.

Продължава да е натоварено движението по главния път София-Варна и участъка на автомагистрала "Хемус" в района на Ябланица. Няма образували се задръствания, въпреки интензивния трафик.

От полицията съобщиха още, че пътни патрули контролират движението в най-натоварените и опасни участъци в региона.

Започнаха задръстванията по основните пътища в Югозападна България. Три леки автомобила са катастрофирали на главен път Е-79 край село Железница, няма пострадали.

Спокойна е обстановката на граничен пункт „Илинден“.

Увеличава се трафикът през граничния пункт „Маказа“. Движението на автомобили се засили след 16 часа, но няма дълги опашки.

На влизане в България се чака между двайсет минути и половин час, съобщиха шофьори, които се прибраха от Гърция в края на великденската ваканция.

По-бързо преминават през пункта излизащите от страната - това са основно гърци, празнували у нас. Те чакат по десетина минути.