До дни облекчават трафика край Драгичево

stat
12:35  |  20 ноември 2010 | Бизнес / Автор Димитър Михайлов /  
В момента задръстванията около Драгичево са километрични, особено през уикенда В момента задръстванията около Драгичево са километрични, особено през уикенда
Сн.: БГНЕС

За завършването на пътния възел при Драгичево и облекчаването на трафика са нужни 17 дни.
Това заяви в предаването „Седмицата" по Дарик регионалният министър Росен Плевнелиев.

Причината за километричните задръствания в този участък е стеснение на строящата се магистрала „Люлин".

Ако температурите паднат драстично, полагането на изолация на пътя ще бъде затруднено. Плевнелиев бе категоричен, че до 20 декември ще има пуснати нови участъци от пътя, а ако температурите се задържат над обичайните за зимата, отсечката може да бъде завършена и до края на годината.

„Изолацията започна да се полага вече, защото времето е хубаво. На нас ни трябват точно 17 дни, за да направим изолацията. Валежите не ни пречат, ниските температури ни пречат. Пътната агенция разработва вариант с изпълнителя за друг тип изолации, които да стават зимата", каза министърът.

До края на годината искаме тази магистрала да я пуснем по нея да се движат коли. До 20-и декември ние ще пуснем нови участъци от този пътен възел, посочи още Плевнелиев.
Последно в Бизнес


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.