От Пътната полиция ограничават до 20.00 часа движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа.

Заради очаквания увеличен трафик от Пътната агенция въвеждат временна организация на движението по някои от пътищата, съобщи БНР.

До 19.00 часа ще има две ленти за движение по път Е-79 в посока Перник-София. Временна организация за празника има и в някои участъци на магистралите "Хемус" и "Тракия".

Движението по виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на магистрала "Хемус" ще преминава в две ленти в посока София и в една лента - в посока Варна.

Като алтернативни маршрути на автомагистралите "Хемус" и "Тракия", може да се ползват проходите на Петрохан, Шипка, Троянския проход и Прохода на Републиката и подбалканския път.

Акция в Благоевград


23-ма шофьори без предпазни колани бяха заловени при специализирана полицейска операция по широкообхватния контрол в Благоевград в рамките на два часа. Нарушителите бяха глобени с по 50 лв. Акцията беше насочена конкретно към обезопасителните мерки в автомобилите и детските столчета, в които се превозват децата. Тя се провежда в рамките на Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН под мотото “Спаси живота на децата”.