Неизвестният жител на Сунгурларе единствен успя на 10 февруари да уцели шестица в това теглене и така прибра джакпота, трупан в продължение на 38 тиража. За спечелването на сумата играчът е участвал с обикновен фиш с 4 комбинации и 5 позиции за ТОТО Джокер на стойност 3,80 лева.

От Български спортен тотализатор (БТС) обясниха, че гарантират анонимността на печелившите. Печалбите от тотото са освободени от държавни и местни данъци, такси и запори.

Все още БСТ очаква щастливецът, спечелил 7 071 231 лева, да прибере своята печалба. Във второ теглене на 6/49 на 11-ти тираж на БСТ, участник с фиш, пуснат в Кубрат, единствен успя да познае печелившата комбинация и така спечели рекордната сума.
Той има възможност да получи печалбата си в законния 45-дневен срок, който започва да тече от деня, следващ този на тегленето на тиража (11 февруари 2011 г.). В конкретния случай срокът изтича на 27 март, неделя, затова печалбата може да бъде потърсена до 17 ч. на следващия ден.

Притежателят на фиша, с който бе спечелен предишният голям джакпот от 6 575 225 лева, така и не се появи, за да си прибере печалбата.

Преди дни bTV разказа, че в Кубрат обикалят подозрителни джипове, а хората се притесняват дали късметлията ще се престраши да си вземе парите. От падането на джакпота досега в града никой не започвал ремонти, не се купували нови коли, а ако се пътува - то е в пълна анонимност.

Гражданите предлагат от тотото занапред да не съобщават в кой град се е паднала голямата печалба.
В България личността на тотомилионера е пълна тайна. За разлика от САЩ и други страни, където късметлиите са посочвани с имена и снимки, превръщайки се в герои на деня.