През предходния месец фактури в този порядък са имали 88 процента от клиентите.

През март клиентите на "Топлофикация София" са консумирали 323 541 МВтЧ топлинна енергия или с 11 на сто по-малко в сравнение с предходния февруари.

Данните показват, че абонатите на компанията са потребили и с 20 процента по-малко топлинна енергия в сравнение със същия месец на 2013 г. като причината е по-топлото време през март т.г.

Според изискванията на новите Общи условия на "Топлофикация София" ЕАД, в присъствието на нотариус днес са били публикувани на интернет страницата на компанията мартенските сметки за отопление и топла вода на клиентите.

От 15 април започва да тече 30-дневният срок, в който потребителите могат да заплащат дължимите суми в касите на дружеството и на партньорите, както и по банков път и чрез интернет. Клиентите, които нямат просрочени задължения и заплатят мартенската си сметка до 30 април, ще получат 3 на сто търговска отстъпка, посочват от компанията.

Всяка сметка е индивидуална и зависи от много и различни фактори - промени в прогнозните дялове или потреблението в рамките на етажната собственост, или реализирани мерки за енергийна ефективност, припомнят от дружеството.

Окончателните си индивидуални сметки столичани ще получат след края на отоплителния сезон, когато уредите в жилищата им бъдат отчетени и бъдат изготвени изравнителни сметки.

"Топлофикация София" има готовност да пристъпи към поетапно спиране на отоплението в столицата след Великденските празници, но при наличието нормативно определените условия. Това може да се случи само при наличие на три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от +12 градуса и прогноза за трайно затопляне.

Според законовите разпоредби, компанията е задължена да предоставя на клиентите си топлинна енергия за отопление в периода 1 октомври - 30 април, информират от "Топлофикация София".