Това съобщи БТА, като се позова на източници в МВР. Станислава е арестувана за изнудване на собственичка на фирма да плати подкуп в размер на 30 хил. лв., за да бъдат продължени договорните й отношения със софийската топлофикация.

Сигналът в полицията е постъпил преди седмица. Според него трима души, сред които Валентин Димитровизвестен като Вальо Топлото, и съпругата му Станислава, са изнудвали жената.

Според полицията Димитров се е уговорил с бизнесдамата да се срещнат в края на миналата седмица в заведение в квартал "Изток", за да уговорят плащането на рекета. Постигната е договорка "двете страни" да се срещнат днес в офиса й в квартал "Борово", където да бъде платен първият транш. Там ги очаквали полицаите.

На място са задържани трима мъже и жена в момент на получаване на белязани 10 хил. лв, предадени от бизнесдамата. Валентин Димитров засега не е задържан, съобщи Дарик.

Двама от мъжете са били въоръжени. Те са се представили като шофьор и бодигард на Валентин Димитров. Третият твърдял, че е адвокат на двамата съпрузи.

Операцията започнала, когато управителката на фирма "Еурозак" Анна Чиирица подала жалба в полицията, че е изнудвана от Валентин Димитров и бившия му заместник Георги Рогачев да им плати подкуп, най-вероятно за стари услуги, пише вестник "24 часа". Според официалния й сайт "Еурозак" се занимава с индустриално почистване като един от големите й клиенти е "Топлофикация-София"

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров е подсъдим по две дела. Едното е за безстопанственост, а другото - за пране на пари, като там подсъдима е и майка му Цеца Димитрова.

Преди около година по трето дело СГС призна за виновни Димитров и още няколко души, обвинени за безстопанственост. Той получи присъда от 14 години лишаване от свобода и конфискация на цялото имущество. Сега подсъдимите обжалват това решение пред Софийския апелативен съд (САС).


Видео от операцията по задържането на Станислава, предоставено от МВР