Това коментира пред журналисти след открито заседание на регулатора неговият  председател Ангел Семерджиев, предаде БТА.

"По отношение на общото състояние и работата на "Топлофикация София" засега няма явно основание да се проверява цялото дружество как се отчитат абонатните станции", заяви той.
По думите му проверки могат да се правят по индивидуални жалби на потребителите, които съдържат конкретни факти и обстоятелства.

Още през ноември, въпреки че беше топъл за сезона, цените на парното бяха  по-високи от миналогодишните, защото тогава се усети увеличението в цената от 1 юли, което за столицата е 19%.
През студения декември пък сметките скочиха с между 50% и 100%.
„Ползвам само един радиатор, но ми взеха 150 лева за декември, като за ноември платих 60 лева. Миналата година плащах средно 60-70 лева на месец“, разказа 70-годишната пенсионерка Иванка Спасова пред LiveNews.
„За декември трябва да платя цели 240 лева, за ноември платих 155 лева, а за октомври - едва 95 лева. Не знам, как трябва да плащам като пенсията ми е 136 лева“, оплака се пък 65-годишната Славка Томова, която живее в тристаен апартамент.  

В същото време, през декември от "Топлофикация София" предложиха да се криминализира кражбата на топлинна енергия.

До края на месеца ще бъдат уточнени промените в цената на водата, които ще влязат в сила от началото на февруари, съобщиха още от ДКЕВР днес. За София продължава работата по изясняване на разходите, които могат да се признаят за пречиствателната станция в Кубратово, както и анализът на изисканата допълнителна информация от "Софийска вода".
"Не може да се очаква голям скок на водата, нямаме основания за това", заяви отново Семерджиев.

От регулатора се ангажираха да направят проверка къде в европейските държави има въведена такса "мощност" за електроенергията. Според председателя на ДКЕВР въвеждането на подобна такса ще бъде предварително широко обсъдено и няма да бъде факт преди началото на юли.