Информацията за състоянието на Янев бе обявена на пресконференция от съпругата му Латинка Георгиева, предаде БТА.

55-годишният Чавдар Янев в продължение на 12 години се бори в съдебната зала срещу "Топлофикация София" заради голяма сума задължения. След като през 2011 г. той печели делото, от дружеството не само не изпълняват съдебното решение, а завеждат контраиск - този път не срещу него, а срещу съпругата му, която дори не е собственик на жилището, в което живеят.

На 11 юли т.г. софиянецът се заля с бензин и направи опит да се самозапали пред сградата на Висшия съдебен съвет. Благодарение на полицаите, Янев беше спасен.

От ВСС обаче все още не са излезли с решение от проверките по делата, които "Топлофикация - София" води срещу него. По думите на съпругата, Чавдар Янев е твърдо решен да води битката до край, което сериозно застрашава живота му.

По думите на неговия адвокат Данчо Стоянов, Чавдар Янев е събирателно име на българския дух, човек с вродено чувство за справедливост и непримирим в борбата.

"Янев е в ефективна гладна стачка не само за себе си", подчерта защитникът му.

Адвокат Стоянов настоява още за законови промени, които да прекратят практиката за завеждане на серийни изпълнителни дела само по извлечения на сметки.

Зад каузата на Янев днес застанаха представители на различни граждански сдружения, след които сдружение "Граждани срещу монополите", "Граждани за София", както и разследващата журналистка Милена Кънева, от фондация "Свобода от страха".


Какво е обяснението на "Топлофикация"  >>