Пред Нова телевизия тази сутрин той беше категоричен, че и неговата номинация не е на дневен ред и припомни, че на него е възложена организационната част от провеждането на изборите.

На въпрос на дневен ред ли е обаче кандидатурата на столичния кмет Йорданка Фандъкова, каквато неофициална информация се появи вчера, Дончев отговори:

"Без да потвърждавам коментари от вчера, по лично моя оценка Йорданка Фандъкова би била един изключително силен кандидат и изключително успешен президент. Тя има дълъг политически опит и е минавала през не една и две кризи, нещо, с което могат да се похвалят малко политици. Минавала е и неведнъж през мажоритарен вот".

По въпроса за забавянето на ГЕРБ да обяви кандидата си за президент, той коментира, че има достатъчно време това да се случи и посочи, че остава месец до официалния старт на предизборната кампания.

"Изборите не са започнали. Ако всички кандидати бяха известни, сега сигурно щяхте да извикате един-двама известни астролози, да кажат кой ще спечели. Няма нищо драматично, политическият живот и стандарти у нас са доста по-различни от САЩ, има време да бъде обявен кандидатът на ГЕРБ", добави вицепремиерът, като подчерта, че неговата партия е фаворит.

Миналата седмица зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева също категорично отрече, че ще е кандидатът на ГЕРБ.


АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ?