Състоянието на Стоянка Мутафова е стабилно след операция

stat
09:15  |  29 ноември 2016 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Актрисата ще остане в болница поне още няколко дни Актрисата ще остане в болница поне още няколко дни
Сн.: Bulphoto

Дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева съобщи, че майка й е била оперирана снощи, като й е бил сложен стент. Състоянието й е стабилно.
Вчера следобед Мутафова е почувствала сърдечна слабост и нейни близки веднага са я откарали в болницата.

Веднага след приема ѝ е сформиран екип, под наблюдението на който тя е останала през цялата нощ. Направили са й пълен обем изследвания и процедури.

"Снощи тя претърпя една рутинна операция за един кръвоносен съд, който беше стеснен. Вече е много добре, тя има телефон при нея. Сложен й е един стент и днес аз й оставих телефон, въпреки че не е редно. Чухме се сутринта, беше в много добро настроение и ме пита дали в неделя ще играе в "Сълза и смях". Много благодаря на Ирен Кривошиева, тя много ни помогна", заяви пред Нова телевизия Мария Грубешлиева-Муки.

Нощта премина спокойно, състоянието на пациентката се стабилизира, но Стоянка Мутафова ще остане под наблюдение колкото е необходимо, заяви ръководителят на отдел „Връзки с обществеността” на болницата Боряна Маринкова, цитирана от bTV.

„Наше правило е да не оповестяваме пациентска информация. Когато можем, ще ви дадем повече информация, а най-много бихме се радвали тя да ви я даде сама”, добави Маринкова.

"Стоянка изглежда много добре. Посетих я към 21 часа снощи. Тя се хранеше, шегуваше се и питаше кога е следващото ни представление", заяви пред Нова телевизия актрисата Ирен Кривошиева.

94-годишната актриса, която преди десетина дни бе предложена за вписване в Книгата на рекордите "Гинес", ще остане в "Токуда" още поне няколко дни.

Последно в Общество


Възражда ли се нацизмът в Европа?

Засилването на крайнодесните течения беше отбелязано от европейски експерти като един от водещите рискове пред Стария континент.