Редакторите на "Тайм" бяха подбрали 11 кандидатури, от които една заслужи званието и традиционното почетно място на корицата на списанието.

"Това е голяма чест и означава много за мен", коментира Тръмп в телефонно интервю за Ен Би Си, цитирано и от БТА.

Главният редактор на списанието Нанси Гибс съобщи, че Хилъри Клинтън е на второ място, а на трето са "Хакерите", които са "нова държавно финансирана киберзаплаха за сигурността и които се опитаха да повлияят на американските избори и да ги делегитимират".

"Кога друг път сме били свидетели как една единствена личност не зачита никакви очаквания, руши правилата и нарушава нормите, побеждава не една, а две политически партии по пътя към победата в избори, в които влиза с шансове 100 към 1", коментира Гибс. Тя обясни, че титлата се дава на личност, която е оказала огромно влияние върху събитията независимо дали за добро или за лошо.

На корицата на списанието днес се чете "Доналд Тръмп: президент на Разединените американски щати" и е поместена снимка на новоизбрания президент в частната му резиденция в Тръмп тауър.

По повод "Разединените американски щати" в интервюто за Ен Би Си Тръмп заяви, че не той е разединил САЩ. "Ние смятаме да ги обединим отново и да имаме страна, която е напълно излекувана", обеща той.

В понеделник бяха съобщени резултатите от гласуването на читателите на списанието за Личност на годината, които бяха предпочели индийския премиер Нарендра Моди.