Номинациите на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" бяха одобрени днес и обявени в музея на "Съединението" в Пловдив.

Вижте снимки>>>

В листата има 8 жени и 9 мъже, 13 от кандидат-депутатите са от ББЦ, двама от ВМРО, а земеделците и "Гергьовден" имат по един, предаде БТА.
На мястото на Любен Дилов-син от "Гергьовден" са предложили зам.-председателя на ББЦ Росен Петров.

Тезджан Наимова, Калина Крумова, Ангел Славчев, Росен Петров и Красимир Каракачанов са на последните пет места в листата.

Лидерът на ЗНС Румен Йончев, който е независим депутат, проф. Мирослава Кортенска и бившият временен кмет на Варна доц. Христо Бозов също са номинирани.

Бареков прогнозира, че ще имат поне трима евродепутати.

"Четири български партии ще имат евродепутати и народът ще реши ние на кое място ще бъдем. Ще вляза в Европейския парламент и ще остана там, докато в България ситуацията не стане годна за предсрочни избори", коментира Бареков и допълни, че задължително ще изместят ДПС от третото място.

Амбицията била да ги победят най-вече в смесените райони.

Именно там, според него, БСП и ГЕРБ са се "продали на ДПС и по този начин  отварят пътя за нас".

Според проучване на Института за модерна политика (ИМП), проведено в периода 1-12 април, трета политическа сила за евровота се очертава не ДПС, а коалицията на „България без цензура” - със 7,3%.
Според данните засега подкрепата за ГЕРБ е 21,8%, а за БСП 21%.

Анкета: Ще гласувате ли на евроизборите?