Поради свлачищата няколко села са напълно откъснати и достъпът до тях е невъзможен, предаде БГНЕС.

При наводненията, които бяха причинени от проливните дъждове и преливането на река Пена, в село Шипковица са загинали две деца – на 10 и 13 години. Намерено е и тялото на един мъж на около 80 години.

От местната болница съобщиха, че 9 души са настанени за лечение с наранявания.

Има неофициални информации, според които при наводненията са загинали най-малко петима души.

Силният дъжд и вятърът предизвикаха щети и в самия град Тетово, наводнени бяха улици и къщи, има пострадали покриви, паднали дървета са причинили щети на автомобили.

Късно през изминалата нощ в града пристигна македонският премиер Никола Груевски, придружаван от министрите на отбраната Зоран Йолевски и на вътрешните работи Митко Чавков и вицепремиера Владимир Пешевски.

Груевски потвърди, че при бедствието има  загинали и определи ситуацията като много тежка.

По повод наводненията, причинили човешки жертви и тежки разрушения в Република Македония, държавният глава Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на македонския президент Георге Иванов, съобщиха от президентството.

"През последните години България също бе сполетяна от тежки природни бедствия. Бих искал да поднеса нашите най-дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите и пострадалите. Вярвам, че предприетите спасителни и възстановителни дейности ще доведат до бързото преодоляване на последиците от природната стихия", се казва в съболезнователното писмо на българския президент до македонския му колега.