Днес след обяд преваляванията от запад постепенно ще отслабват и спират.

Минималните температури утре сутринта ще са от минус 10 по високите полета на запад до минус 4. Ще има значителна облачност, възможно е на места да прехвърча слаб сняг. Дневните температури ще са от минус 6-7 на югозапад до минус 2, минус 3 градуса.

Вижте снимки >>>

През последния ден от годината ще бъде мразовито, с минимални температури от минус 12 до минус 5 и дневни - от минус 9 до минус 4 градуса. Облачността ще бъде значителна, все още са възможни съвсем слаби превалявания в южните райони.

В новогодишната нощ ще остане студено. За повечето райони на страната тя ще бъде най-студената за периода от няколко денонощия с ниски температури, който започва днес. Минималните температури в повечето места ще са от около минус 14 до минус 8-9, но не са изключени и малко по-ниски стойности по високите полета на Западна и Югозападна България.

През деня на 1 януари ще остане студено, с променлива облачност и температури от около минус 8 до минус 3 градуса.

В петък ще се появи слаб западен вятър и въздушната маса над страната ни постепенно ще започне да се затопля. Минималните температури ще са от минус 13 до минус 8, само на места в котловините и югозападните райони до около минус 15. Дневните ще бъдат между минус 5 и плюс 3 градуса.

На 3 януари, събота, минималните температури ще са от около минус 10 до минус 4, а дневните  вече ще бъдат положителни  в по-голямата част от страната, освен североизточните райони - от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса.

Заради снега, виелиците и поледиците в цялата страна е обявен Жълт код за опасно време.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, над 600 машини обработваха пътната мрежа в районите със снеговалеж през изминалата нощ, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Оттам препоръчват на шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

АНКЕТА: Къде ще посрещнете Новата 2015 година?