Миналата година социалистите решиха, че в телевизията им ще има цели предавания и чести репортажи по проблемите на хората по градове и села, като ще се разследва и защо местните власти не се заемат с решаването им,.

Досега партийни телевизии имат коалиционните партньори на ГЕРБ ПП Атака и НФСБ сък телевизия "Скат".

Според партийните лидери така БСП ще даде своеобразен старт на подготовката си за предстоящите местни избори през 2019 г.

Създаването на телевизията бе обявено от соцлидерката Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията в края на юни 2017 г.

Тогава тя обасни, че такова е желанието на членове и симпатизанти на БСП, за да достигат до тях в автентичен вид посланията на ръководството. А и това било последното ѝ неизпълнено обещание като кандидат за лидер на партията.

По-рано днес на НС на БСП възникнаха бурни спорове.  Голям скандал се е разразил на заседанието на днешния пленум на БСП заради партийната позицията, от която беше изтрито скандалното изречение за Народния съд. Именно то стана причина авторът му Валери Жаблянов да бъде свален от зам.-председателския пост на парламента.

По време на заседанието на Националния съвет на левицата на "Позитано" 20 Велислава Дърева и Янаки Стоилов попитали ръководството защо е махнало думите, че Народният съд от 1945 г. е бил "необходимо и неизбежно правосъдие". Много от червените споделят позицията му.