Трима нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind посрещнаха днес в Теленор България. Те бяха представени от главния изпълнителен директор на компанията Оле Бьорн Шулстъд по време на пресконференция по повод старта на третото издание на проекта. На събитието присъстваха още главният директор „Корпоративна политика“ Ирина Василевска и главният директор „Човешки ресурси“ на компанията Брад Библоу, а специален гост бе ръководителят на програмата в Теленор Норвегия Ингрид Ииме. Събитието уважи и председателят на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски.

Тази година Теленор сподели опита си при реализацията Open Mind с представители на бизнеса в България, за да привлече към каузата още повече привърженици. „Това е третото издание на Open Mind в България и вече можем да говорим за устойчивост на програмата. С всяка следваща година добрите резултати ни дават все по-голяма увереност, че сме поели по правилния път. Вярваме, че програмата е необходима и ценна за всички – за Теленор, за участниците и за обществото. Щастлив съм от интереса на други компании към Open Mind и се надявам да се вдъхновят, за да последват примера ни“, заяви г-н Шулстъд. Мениджъри и експерти от различни дирекции в телекома споделиха с представители на отговорния бизнес своя ценен опит от работата си по програмата. Те разказаха за това какви са стъпките, които една организация трябва да направи, за да бъде успешна за всички заинтересовани страни подобна инициатива. Споделиха и много ценни съвети за това какви са спецификите при адаптирането на сградата, подбора на служителите, работата с тях и развитието им като личности и професионалисти

Инициативата Open Mind дава възможност на хора с увреждания да повишат квалификацията и конкурентоспособността си чрез работа в компанията. Участниците в тазгодишното издание ще се присъединят към звената „Клиентски жалби“, „Обслужване на клиенти“, „Устойчиво развитие“. Те ще работят по конкретен проект за период от две години, а Теленор ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. През този период участниците ще могат да обогатят знанията и уменията си, да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор и да натрупат опит и увереност. След приключване на участието си, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор и глобалната инициатива на Теленор Груп Open Mind. През 2015 година компанията посрещна първите петима участници в програмата, които работиха в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“, а през 2016 следващата вълна от участници – отново петима на брой се присъединиха към екипите на „Човешки ресурси“, „Грижа за клиента“, „Маркетинг“.