ИДИЛ заплаши Иран с нови атентати

stat
07:45  |  10 август 2017 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
Сунитите от ”Ислямска държава” смятат шиитски Иран за голям враг Сунитите от ”Ислямска държава” смятат шиитски Иран за голям враг
Сн.: БТА

Сунитската джихадистката групировка "Ислямска държава" заплаши шиитски Иран с нови терористични атаки в столицата Техеран.
На видеозапис, разпространен от информационната агенция на ИД Амак, младите иранци са призовани да се вдигнат на джихад в своята родина, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мъж с черна маска и автомат "Калашников" отправя заплахата, седнал до двама други мъже.

"По същия начин, по който прерязваме гърлата на вашите кучета в Ирак и Сирия, ще прережем и вашите в центъра на Техеран", се заканва той на персийски с акцент.

На видеото са показани кадри от двете атаки в иранската столица през юни, отговорност за които пое "Ислямска държава". При тези нападения бяха убити най-малко 18 души, припомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че сунитската джихадистка групировка смята шиитски Иран за един от най-големите си врагове в Близкия изток.

На видеото екстремисти говорят на арабски против шиитите и заплашват да извършат атаки срещу тях в Ирак.
Последно в По света


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.