Стотици души бяха евакуирани от театър "Олд Вик" в Лондон по време на представление, а на място е пристигнала полиция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Посетители съобщиха в Туитър, че сутрешно представление на "Войцек" с участието на Джон Бойега е било прекъснато от служители на театъра и на актьорите и публиката е било наредено да напуснат.

Снимки показват как полицаи отцепват района около театъра, който се намира близо до станция "Ватерло", където спират както влакове, така и метрото.

Полицията съобщи, че е изпратила свои служители в театъра, но не даде повече подробности.

Евакуация в супермаркет

Посетителите на супермаркет в югоизточната част на Лондон са били евакуирани заради мъж, въоръжен с нож, информира Би Би Си.

На мястото на инцидента са пристигнали служители на полицията, които са задържали мъжа.

Районът беше отцепен, в небето кръжаха вертолети. Няма информация за пострадали. Близките улици бяха блокирани, а на гражданите беше препоръчано да избягват района.

Сигурността във Великобритания е крайно засилена след самоубийствения атентат в понеделник вечерта на концерт на Ариана Гранде в Манчестър.

Правителството понижи степента на терористична заплаха, въведена след терористичното нападение на 23 май, военнослужещи обаче ще патрулират по улиците на британските градове до 30 май.