Шофьорите протестираха срещу законови промени, според които от 1 април всеки водач трябва да е превозвач. Протестиращите блокираха преминаването в час пик през възловото място.

Транспортният министър Ивайло Московски обаче се появи на протеста и им даде обещание, че в петък с управляващото мнозинство ще разгледат въпроса и текстовете в закона да бъдат оттеглени, за да може таксиметровите шофьори да работят нормално.

Няколко минути преди 20.00 часа шофьорите изтеглиха жълтите коли от възловия участък на столицата и движението бе пуснато, предаде БГНЕС.

По-рано десетки таксита блокираха внезапно движението на "Орлов мост" в центъра на града. От Центъра за градска мобилност пренасочваха движението по обходни маршрути.

"Според новия закон за таксиметровата дейност от 1 април всички трябва да станем частни превозвачи, трябва да махнем стикерите на компаниите, които познавате и всеки да облепи със стикерите на своята компания превозвач. Това ще е лошо и за вас, хората, тъй като така няма да знаете при кого се качвате."

Това разказа за "24 часа" един от таксиметровите шофьори, които блокираха възловото кръстовище в София.