Службата  ще бъде в помощ на бизнесмени, които работят или у нас, или зад океана и търсят своето място на огромния, но много конкурентен и преситен американски пазар, съобщава БНР.

САЩ са изключително важен търговски партньор и ние трябва да направим много повече отколкото досега, изтъква Теодора Ботева , която е ръководител на търговско-икономическа служба към Генералното консулство в Чикаго.

Тя казва,че интерес към взаимно сътрудничество и търговски обмен проявяват фирми с различни дейности. Те имат интерес не само да изнасят, но да имат договори и за поддоставчици, също така да имат техен бизнес тук в Щатите ,обяснява Ботева и посочва какви са плановете:

"Да организираме по някакъв начин сътрудничество между малките и средни фирми в България и тези тук. Защото и двете реално изпитват затруднения. Едните изпитват затруднения да влязат на американския пазар, а другите изпитват затруднения на самия американски пазар - да разширят капацитета си и продуктовата си база. И ние им предложихме фирми, които желаят в САЩ да се кооперират с български фирми, примерно да предлагат техни стоки в техни онлайн магазини или да ги предлагат през техни вече разработени дистрибуторски канали, или всякакъв друг вид дейност , която биха могли да извършват с български фирми, ние ще им помогнем".