Тази седмица Приходната агенция в Пловдив предлага на търг богато разнообразие от златни накити, рубини и сапфири - общо 10 894 броя, и сребро във вид на пластини и отливки. Изделията са конфискувани от митничарите край Свиленград след пресечен опит за контрабанда, предаде БТА.

До края на лятото се очаква да приключи оценката на 10 диаманта и още 35 кг сребро, също конфискувани в полза на държавата при осуетен опит за контрабанда край ГКПП "Капитан Андреево".

От местната НАП обявиха за продан близо 21 тона скумрия, която е спряна преди два дни от звеното за фискален контрол към Агенцията. Стоката е спряна заради съмнения, че няма да бъдат платени дължимите данъци след реализацията й на пазара у нас.

По данни на НАП рибата е ловена в студените и чисти води на Атлантически океан и според експерти се отличава с висока масленост. Агенцията по безопасност на храните потвърди годността й и от утре желаещите да я закупят могат да участват в процедурата по пряко договаряне, обявена от приходната агенция в Пловдив.

Процедурата по пряко договаряне на стоки дава възможност за продажба в много кратки срокове и на изключително атрактивни цени за клиентите.