В някои случаи цените могат да паднат до 50 на сто от реалната цена на имота. Справка в сайта на агенцията показва например, че първоначалната тръжна цена на жилище в "Слънчев бряг" започва от 44 800 лв.
На пазара за недвижими имоти подобен апартамент в същия комплекс се предлага на цена от около 66 000 лева., съобщиха от НАП.

В момента в сайта на НАП са публикувани над 20 обяви за продажба на апартаменти в Несебър, "Слънчев бряг", Банско и София. НАП-Бургас продава сауна, фитнес, кафе, подземен гараж и апартамент. Имотите са на несебърска строителна фирма, която има задължения от над 2 млн. лв. към бюджета и се намират във ваканционните селища "Сидер лодж 1" и "Сидер лодж 2" в местността "Грамадето" на Банско.
Апартаментът е с площ от 50 квадратни метра, като началната му тръжна цена е 50 000 лв. Подобен имот в същия комплекс се предлага за 60 000 лв. от агенция аз недвижими имоти.

От същия длъжник НАП-Бургас продава и апартаменти, фризьорски салон и магазини в "Слънчев бряг".

Включването в наддаването става срещу преведен депозит за участие в размер на 20 на сто от първоначално обявената тръжна цена. Офертите се подават в запечатан плик до офиса на НАП, който организира продажбата.

Интернет магазин с всички продажби, в който ще може да се търси по ключова дума, цена, населено място и вид на вещта разработват в момента от НАП.
В него ще бъдат публикувани всички активи, които се продават от приходното ведомство, като всеки желаещ ще може да се абонира за имейл-известия за продажбите, които го интересуват.

Малка бензиностанция, бетоновози, трактори, хотелско оборудване, дървен материал и всякакви имоти предложи на търг столичната НАП през септември.
Данъчните във Велико Търново пък пуснаха на търг пълно оборудване за отглеждане на ...канабис.