Колони от автомобили са се образували и в двете посоки между Сандански и Петрич, в Кресненското дефиле в района на свлачището, което се разчиства, на пътя между Кресна – Симитли и Благоевград, при отбивките за село Бараково и Рилски Манастир, както и при Мурсалево посока Дупница.

В колона се осъществява движението по стария път след отбивката от Дупница до Долна Диканя. Голямо струпване на автомобили има и на изхода на Долна диканя при вклчване на автомагистрала „Струма”.

На главен път Е-79 има много мотоциклетисти, които карат на групи. Има и много автомобили с гръцка и македонска регистрация предвижващи се към ГКПП Кулата и ГКПП Златарево.

Нормално се осъществява преминаването през ГКПП Кулата, всички гишета на граничния пункт работят. На граничния пункт има засилен митнически контрол, като се извършва проверка на всички автомобили.

До 20.00 часа се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона. За Благоевградска област главен път Е-79 и път II-19. Агенция „Фокус” призовава всички шофьори избрали днешния ден за пътуване да имат търпение и да спазват правилата за движение по пътищата

Къде има полицейски патрули

Полицейски патрул с благоевградска регистрация 8979 е разположен на изхода на Сандански, в посока Кулата. При Кресненското дефиле, в посока Благоевград, също има патрул с благоевградска регистрация 9930.

Патрул на ДАИ е разположени в местността „Антените” при Благоевград. Кюстендилски патрул 1368 има на изхода на Дупница, в посока София. Още един патрул с пернишка регистрация 8197 е разположен на Долна Диканя в посока София.

Патрул с пернишка регистрация 3624 е разположен след светофара при Драгичево в посока София, полицейският патрул е с радар.