46-годишният Цветан Пъков ще излезе от затвора с 5 месеца и 21 дни по-рано. Това реши съдия Десислав Любомиров, тъй като бизнесменът е изтърпял повече от половината от присъдата си, каквото е изискването по закон.

6-годишното момченце бе блъснато на 14 април 2015 г., докато кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов" в Панагюрище. Експертиза установи, че 44-годишният тогава Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, е карал джипа си "Ауди Q7" със 78 км/ч. Петьо загина на място.

На 30 юни 2015 г. Окръжният съд в Пазарджик осъди Пъков на 4 години затвор при първоначален общ режим и го лиши от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 7 години.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като бизнесменът призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира с една трета.

Няколко месеца по-късно Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата. 

Пъков поиска предсрочно освобождаване, а от затворническото общежитие в Казичене са съобщили пред съда, че той е награждаван много пъти и няма никакви наказания. 

Адвокатът на бизнесмена дори  поиска той да бъде освободен и от наложеното му наказание да няма право да шофира за срок от 7 години. Съдът обаче отказа с аргумента, че тази санкция тепърва ще бъде изпълнявана.

"Съжалявам, ако мога да върна времето назад, бих предотвратил инцидента", каза пред градските магистрати Цветан Пъков.

Той обаче няма да излезе веднага от затвора, тъй като решението на Софийския градски съд подлежи на обжалване пред апелативните магистрати.