Кодът е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Ловеч, Габрово, Велико Търново , Русе, Търговище, Разград и Шумен. Това , показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Вижте снимки >>>

Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевици, съпроводени с временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки.

Бедственото положение в община Мездра отменено

Кметът на Община Мездра инж. Николинка Кътовска отмени бедственото положение поради отпадане на обстоятелствата за налагането му, считано от 8.30 часа на 26 май, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Падналите обилни валежи вчера са активизирали три свлачища - на главен път Е-79 в района на село Люти дол, на второкласния път през Искърското дефиле между селата Ребърково и Люти брод, както и по пътя за Рашково над Игнатица.

На място работят екипи на Областно пътно управление във Враца и на община Мездра за разчистване на падналите земни маси.

Работи се и по възстановяване на баластрената подложка на железопътната линия между гарите Руска бела и Мездра.

Продължава отводняването на наводнените от валежите приземни етажи, мазета и дворове на 17 жилищни и обществени сгради в ниската част на Мездра.

Нивото на река Искър в района на Мездра се покачило до 2,30 м, повишено е нивото и на реките Боденска и Моравешка, се посочва в съобщението.

Най-големият язовир в общината - край село Върбешница, също е с повишено ниво и се изпуска контролирано.

Градушка удари русенско село

Градушка унищожи почти напълно земеделската продукция в района на село Червена вода, Русенско.

Ледените топки са били с големина на топка за тенис на маса и са покрили напълно земята, предаде БНР.

Засега няма данни за други щети и засегнати къщи, каза кметът Румен Русев.

Следете прогнозата >>