Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов каза за "Фокус", че информацията в някои медии, че има арестуван мъж, е невярна, съобщи "Фокус".

По-рано Нова телевизия съобщи, че има задържан за убийството на 23-годишната Вероника Здравкова - мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник - и двамата клошари.

Съмненията, че Слона е извършил жестокото убийство обаче са разсеяни. Той е освободен, след като е разпитан на детектор на лъжата, предаде Velikotarnovoutre.

Така, засега няма повдигнати обвинения.

Попов добави, че се разпитват десетки жители, които живеят в района на жп гарата, където бе открито тялото на 23-годишната студентка. Проведени са и разговори с нейни близки, проверява се алибито на бившия й приятел, за когото се появи информация, че я е ревнувал.

"Единственото, което мога да кажа, е, че към момента се проверяват няколко лица за съпричастност към убийството във Велико Търново", коментира междувременно зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, предаде БГНЕС.

Той добави, че след като проверката приключи, ще има официално съобщение, а засега ще запазят пълно мълчание по случая.

"Към момента, такова е и становището на колегите от прокуратурата – въздържаме се от всякакъв коментар относно провежданите оперативно – издирвателни мероприятия oт колегите от Областна дирекция Велико Търново и колегите от Главна дирекция Национална полиция", категоричен бе Костов.

Апелативната прокуратура във Велико Търново взе под специален надзор делото за убийството.

Версията за убийство е грабеж. До момента все още не са открити дамската чанта, телефона и документите на Вероника, с които тя си е тръгнала от работа.

Множество удари с тъп предмет по главата са причинили смъртта на Вероника, установи аутопсията на тялото. Убиецът я удрял с особена жестокост отзад по главата и по лицето. Освен огромна рана отдясно на челото, студентката имала и счупена челюст. Ударите са нанасяни с предмет, подобен на брадва, твърдят близки до разследването, цитирани от "24 часа".

23-годишната студентка беше погребана днес в родния й град Никопол.
Погребението беше от 13 часа, като преди това от 11 часа близки, приятели и съграждани на студентката се събраха пред сградата на Общината в града. Там те запалиха свещ в памет на Вероника.

В община Никопол беше обявен ден на траур в памет.

Във Великотърновския университет "Светите Кирил и Методий" също е ден на траур в памет на Вероника, която е учила там. Черни флагове са спуснати над сградите.

Вчера жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.

От община Велико Търново съобщиха, че в района на железопътната гара започва изграждане на осветление, като необходимите материали вече са осигурени от дарители, предадве БНР. В района, където бе убита Вероника, вече ще има и полицейски патрули.