Тя беше обвинена публично от 20-годишната студентка Борислава Латинова в превишаване на правомощията при извършване на полицейска проверка в нощта на 17 октомври на бул."Св. Наум" в столицата.

Същата вечер бях нощна смяна, беше се случило тежко криминално престъпление и имахме засилени мерки за сигурност - проверки на автомобили, посочи полицай Върбанова.

Автомобилът, в който се е возила Борислава, е бил спрян, извършена е проверка на четиримата пътници - трима мъже и една жена.

Полицайката обясни, че е проверила за забранени от закона предмети чантата и якето, което момичето вече е било свалило. Не е било намерено нищо опасно.

Борислава беше спокойна и съдействаше изцяло на проверката, по никакъв начин не е изказала някакви протести, каза полицай Върбанова.

Тя отрече момичето да е събличано голо.

Минах на полиграф по собствено желание, това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината. Смятам, че е редно и Борислава да се подложи на полиграф, коментира полицай Нели Върбанова.

Тя посочи, че момичето е било с хора, които имат регистрации в МВР, и след проверката е придружено от колега до районното управление, за да даде писмени сведения за спътниците си.

Самата Борислава има регистрация за кражба в масивите на МВР и е получила административно наказание за това,
заяви полицай Върбанова.

Началникът на Четвърто РПУ Валентин Бучински съобщи, че хората, с които е била Борислава, имат регистрация за хулиганство, взломни кражби, кражби на автомобили, за наркотици.

Той отбеляза, че Софийската районна прокуратура извършва проверка по случая и потвърди, че има записи от камери.