Това съобщи пред БНР зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

По думите на Борислава Латинова в петък вечерта на столичния булевард "Свети Наум" автомобилът, в който младата жена пътувала с три момчета на връщане от дискотека, бил спрян за проверка при заградителните действия заради убийството на мъж в София по-рано през деня.

 След проверката на документите на шофьора двамата младежи, пътуващи на задната седалка, също били проверени. Те признали, че са имали криминални прояви.

В този момент пристигнала втора патрулка и полицаите претърсили двете момчета. Автомобилът също бил претърсен и не било открито нищо подозрително. Арестували едно от двете момчета, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следващата".

Извела я от колата и последвал позорният обиск. Вдигнала блузата на момичето връху главата му, позволила си да пита защо не носи сутиен и да я поучава кое е прилично и кое - не, бръкнала с ръка в панталоните му, под бельото.

След случилото се Борислава разказва, че стояла вцепенена и не знаела какво да направи, защото жената, гаврила се с нея, е полицай.

В събота стана известно, че Латинова не е подала все още жалба по случая, тъй като СДВР и прокуратурата почиват.

Днес зам.-министърът заяви, че вече има проверка и уточни, че ако пострадалата подаде жалба и до инспектората, ще има и още по-сериозна проверка от страна на МВР.

За мен големият проблем е, че хората нямат доверие в тези вътрешни разследвания и остава усещането за нещо прикрито, обясни Филип Гунев.

Той допълни, че смята за нужно да бъде създаден механизъм за независими проверки и контрол - на принцип, подобен на фигурата на омбудсмана, и тогава обществото ще има по-голямо доверие и на проверките, и на резултатите от тях.

Полицейската "проверка"

Пред Нова телевизия бащата на момичето Христо Латинов заяви:

"Бръкнала й е с пръст отпред и отзад. Ще направя същото с нея, дано не е много грозна".

Момичето се е срамувало да сподели тези подробности пред медиите.

Когато баща й Христо Латинов, бивш шеф на имотите на Софийската митрополия и експерт в КТ „Подкрепа", научил за случилото, отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката, но не му било съобщено.

"В Четвърто районно стоях 6 часа и питах "Кой" и "Защо", разказа бащата.