Днес ще бъде облачно. Слаб сняг ще превали на места в планините и северните райони. Температурите ще бъдат от нула, един градус на места в североизточните райони до 8, 9 в крайните южни части на страната.
Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

Утре ще остане облачно. Възможни са временни разкъсвания на облачността. Температурите сутринта ще са от около нула до 3, 4 градуса, а дневните - от 4 до 9, в крайните южни райони до около 10 градуса.

Превалявания са възможни  в крайните североизточни и югозападни райони.

Привечер срещу неделя вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува много студен арктичен въздух с произход от ледените акватории на Северния Ледовит океан. Ще завали в цялата страна, като на повечето места валежите ще бъдат от сняг, освен в ниските части на Горнотракийската низина, където все още ще превалява дъжд и мокър сняг.
Температурите в неделното утро ще бъдат от минус 5 в североизточните райони до 3 градуса на югоизток.

Дневните стойности ще са от минус 3 на североизток до плюс 2-3 градуса.
Сняг ще превалява на много места в страната, освен крайните северозападни и източни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад.

През нощта срещу понеделник сняг ще вали в цялата страна
и ще се образува почти повсеместна снежна покривка.

Ще духа умерен вятър от североизток, който в Северна България ще образува навявания  и преспи. Минималните температури в Северна България в понеделник ще бъдат от минус 9 до минус 5, а в южните райони от минус 4 до  минус 2.

През деня снеговалежите ще продължат. Дъжд  или мокър сняг ще вали само в източната част на Горнотракийската низина. Максималните стойности ще бъдат от минус 7 до минус 2 в северните райони и от минус 3 до плюс 2 в Южна България.

Във вторник и сряда ще остава студено, с минимални температури от минус 9 до минус 2 и дневни от минус 5 до плщс 1-2 градуса. Във вторник преваляванията временно ще отслабнат, но в сряда отново ще вали в цялата страна.

От неделя включително, до средата на следващата седмица времето в планините ще бъде опасно за туризъм и ски. Ще бъде ветровито и много студено, с висока лавинна опасност.

Постепенно подобрение на времето ще настъпи към четвъртък, когато валежите на повечето места ще спрат и ще започне повишение на температурите.

Според предварителните прогнози, през втората половина на следващата седмица предстои рязко затопляне, особено  в южната половина на страната, където дневните стойности ще преминат 15 градуса. Повече подробности очаквайте в следващите дни.