Недоволните обжалваха меморандума между държавата и "Мадъра Юръп" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект " Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" в местността Карадере, гр. Бяла, съобщи БГНЕС.

Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в инвестиционния проект, само ако са собственици.

В своето определение съдът доказа и прие, че оспорващите нямат правен интерес от оспорване.

Съдът също приема, че върху терените на "Мадъра Юръп" АД могат да бъдат реализирани инвестиционни проекти след реализиране на процедурите по двата биологични закона – ЗООС и ЗБР.

В това свое тълкувание съдът показа на министъра на ОСВ, че искането й до прокуратурата за отмяна на ПУП Бяла-север е несъстоятелно, съобщиха от Национална асоциация "Българско Черноморие".

По тази причина НАБЧ иска оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ, които са дали становище на министъра на ОСВ да поиска отмяна на ПУП Бяла-север.

"Очакваме оставките да бъдат подадени и приети следващата седмица", заявяват от НАБЧ. Ако оставките не бъдат подадени НАБЧ обмисля протести пред МОСВ.

От асоциацията обръщат сериозно внимание на сегашния екоминистър и бъдещия такъв, че е време да се спре практиката псевдо-зелени активисти задкулисно да се срещат по кабинетите в министерството с министър, заместник-министри и администрация и да договарят мероприятия водещи до регрес в развитието на Черноморието и брутално да ощетяват работещите и инвестиращите хора по Черноморието.