Инцидентът е станал на бул. „Цариградско шосе”, срещу Интер Експо Център. Сигналът е подаден в 8.15 часа, съобщиха от СДВР.

Пострадалата и приятелят ѝ излезли от метростанция "Интер Експо Център", вървели по тротоара до строежа, когато метален кофражен къс с големина от 30-40 см паднал върху главата й тя започва обилно да кърви.

Приятелят ѝ заедно с минувачи, които са чакали на спирката, ѝ оказват първа помощ.

"Строежът не е обезопасен, няма навес обезопасителен и, както си седяхме, желязо може би около 30 см падна точно върху главата на приятелката ми. Жената кърви обилно. Стекоха се хора на помощ, сложихме я да седне в един автобус, обадиха се на 112 и полицията дойде, каза Александър Китов, приятел на пострадалата, пред БНТ.

Пострадалата е откарана в УМБАЛ „Св. Анна”, където лекарите са обработили раната на главата й. Жената страда от силно главоболие, поради което ще остане за наблюдение в Клиника по неврология, съобщиха от болничното заведение.

Свидетели на инцидента разказаха пред bTV, че докато притеклите се на помощ граждани викали линейка и полиция, от строежа притичал младеж, който грабнал парчето желязо и го хвърли през оградата обратно в обекта. Те обаче успели да го заснемат.

Работниците в района разказаха, че пешеходният навес на строежа се изгражда вече няколко дни, а той е задължителен, така че хората да бъдат предпазени. Този навес още не е завършен, а на метри има спирка на градския транспорт.

Полицията започна проверка по случая.

От фирмата-строител признаха, че от три дни изграждат навеса и поеха пълна отговорност за инцидента и изразиха готовност да помогнат в лечението на жената.

"Искам да изразя искрено съжаление за случката на пострадалата, на близките ѝ. Както виждате, взети са мерки за обезопасяване на терена, явно не са достатъчно. Ще вземем допълнителни мерки. Позицията ни е, че поемаме отговорност, ще изчакаме да приключи разследването, за да видим какви са причините за инцидента", каза Яна Бодурова от Връзки с обществеността на фирмата-строител.

От болницата коментираха, че жената е имала късмет, че няма счупване на вратни прешлени и тежки наранявани.

Инспектори на Регионалния строителен контрол извършват проверка, обявиха от ДНСК.