Това съобщи специално за Дир.бг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

30-годишният Йордан Златев, чийто баща бе един от босовете на ВИС-1 в Дупница, и връстникът му Калоян Арсенов празнували в заведение в столичния кв. "Лозенец" рождения ден на сина на Златистия заедно с още няколко мъже. Около 13.40 часа Йордан излязъл пред заведението и започнал безразборна стрелба с боен пистолет. По чудо няма пострадали и жертви, след като куршумите се забили в прозорците на апартамента на младо семейство.

Златев и Арсенов са задържани и отведени в столичното Четвърто РПУ. Оръжието е законнопритежавано от сина на Долорес Арсенова. То е иззето от разследващите. 

"Тамън започнах да пея „Тигре, тигре” и полицията дойде да си свърши работата. Не е приятно да се случват такива работи 20 години след прехода на мутрите.През 1994 г. имах такъв инцидент, сега се случва през 2017 г., което е странно", заяви пред Нова телевизия певецът Радослав Петров, известен като Радо Шишарката, който бил извикан в заведението да пее на компанията.

Румяна Арнаудова допълни, че на Йордан Златев е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост. Той е задържан за 72 часа, а в събота ще бъде поискано от съда налагането на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Калоян Арсенов е разпитан като свидетел и е освободен от ареста, но разследващите събират доказателства и вероятно обвинение ще бъде повдигнато и на него. 

По случая работи Софийската районна прокуратура.