Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му, 43-годишният Стаменов е прострелян два пъти, като куршумите са минали през предното стъкло на джипа му БМВ Х3. 

Прострелян е при шофиране на личния си автомобил към работното си място. Управлявал е автомобила с бавна скорост по по-тясна улица. Такова място е избрано. Два са изстрелите, които са проникнали през предното стъкло. Две са нараняванията. Работи се изключително интензивно с огледи, с изземване на веществени доказателства“, заяви Цацаров.

Сигналът за стрелбата, която стана на улица "Дунав" в близост до кръстовището с ул. "Московска", бе подаден около 8.40 ч. тази сутрин. Данъчният шеф е бил причакан и прострелян от упор на метри от входа на детска градина, съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Вижте снимки

Стаменов е транспортиран във Военномедицинска академия, където е вкаран в операционната.

"В момента състоянието му е тежко. Той е откаран във Военномедицинската академия с една по-сериозна рана в лявата част между рамото и гърдите", обясни  комисар Иванов, цитиран от БНР.

От лечебното заведение пък съобщиха, че след като приключи хирургическата интервеция ще дадат повече информация за състоянието на простреляния мъж.

Полицията работи по абсолютно всички версии за стрелбата – от поръчково покушение до лични мотиви. 

Очевидци разказаха, че са чули три изстрела. Районът е отцепен от полицията. Огледът на място продължава. Иззети са всички записи от камерите, разположени край мястото на стрелбата.