След престрелката в Слънчев бряг полицията леко е оставила нападателите да се изнесат. Един от тях е бил ранен, влезли са други хора, които са го изнесли с инвалидна количка, без някой да ги пита кои са и какво правят там. Това каза Данаил Петков в "Тази сутрин".

Той допълни, че моментът на придвижване от офиса на „Аркус” до ресторанта „4you” е много дълъг, минувачи и случайни хора са ги забелязали по улицата, също така има иззети записи от дискотеката срещу заведението, от лунапарка срещу него, на които се вижда влизането.

"Нека са прозрачни нещата, да не се нарочват някакви хора просто, за да имаме резултати, да имаме дейност", призова Данаил Петков.

Той разказа, че, когато е стигнал до търговския обект, вече е имало опънати полицейски ленти и не е бил допуснат. По думите му той няма представа какви сметки са се разчиствали на територията на заведението, на което е наемател.

"Излязоха версии, че е било за паркоместа, ако имаше възможност времето да се върне назад и да не се случва такова нещо – това е един истински кошмар за всеки, който се занимава с такъв бизнес", коментира той.

Данаил Петков разказа, че е бил задържан и разпитван между 3 и 4 часа, след което го затворили в килия.

"На един етап от вечерта в моята килия доведоха друго задържано лице, което влезе в килията с бронирана жилетка. Впоследствие от подмятания между килиите лицето потвърди, че е било пряк участник в тази криминална ситуация - лицето влезе след мен в килията и излезе доста преди мен. Ако аз съм лежал 24 часа, лицето лежа към 10-12 часа. Не може лицето, което е участвало пряко в престрелката, да лежи по-малко от мен, когато аз не съм бил там”, каза Петков.

Във връзка с информациите за бригада, свързана с разпространение на наркотици, той коментира, че не е чувал някой да ходи в ресторант да си купува дрога и пита къде са наркотиците, след като има извършени обиски.

"На територията на клуб "Оксижен" няма как да се продават наркотици, защото от 2014 г. сме под постоянно полицейско наблюдение. Всяка вечер в бара има 7-8 цивилни полицаи. За рекет съм чувал по-скоро свързан с господин Желязков (има предвид Димитър Желязков - Митьо Очите б.р.), така се говори в комплекса, мен лично той не ме е рекетирал, нито някога някой ме е рекетирал, това е истината.
Като наемател на „4you”, моята цел е, ако може да се събират всякакъв вид хора, възможно най-много на брой, с цел да консумират храна и напитки", допълни Данаил Петков.

Той каза, че се притеснява за собствената си сигурност и тази на семейството си и, че вече започва да разбира защо повече българи предпочитат да живеят в чужбина, отколкото в страната.

Вчера ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова съобщи, че стрелбата в "Слънчев бряг" е дело на организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов.

В сряда след частична възстановка на местопрестъплението показно бяха задържани 7 души, а по-късно с адвокатите се предадоха още двама души.

На един от задържаните - Иван Терзийски, е повдигнато обвинение и за принуда на чужд туроператор да води клиенти точно в определен хотел.

Показните арести станаха след като наемателите на "4you" пуснаха жалби до прокуратурата, че заведението им е затворено 20 дни, имат развалени продукти и търпят загуби.

Според адвокати зрелищното задържане е било напълно излишно, призованите за частична възстановка да пристигнали доброволно, те са давали показания и преди това.