Шведската полиция разследва причините за стрелбата в Малмьо, извършителят все още е на свобода, предаде Дойче веле, цитирана от Агенция "Фокус".

Мотивите за стрелбата, която бе произведена в ранните часове на неделя, все още не са установени.

По данни на националния ежедневник Sydsvenskan, първоначалната информация за инцидента е постъпила в полицията около 5:50 часа (местно време).

Свидетели разказват, че въоръжен мъж е нахлул в сградата и е произвел пет или шест изстрела, крещейки, че отмъщава за своя брат. Към момента на произшествието в помещението са се намирали между 70 и 100 души.

След стрелбата в залата е настъпила паника. Трима са получили наранявания, като двама от тях – на 20 г. и 25 г., са в тежко състояние. Пристигналите на място медицински екипи са им оказали първа помощ, след което ранените са транспортирани в болница. Третият пострадал е с леки наранявания.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Властите са започнали разследване и извършват обиск с обучени полицейски кучета. Не се уточнява какво събитие се е провеждало в сградата, в която е произведена стрелбата.

На 7 април в шведската столица бе извършено терористично нападение – камион се вряза в група пешеходци в централната част на Стокхолм, след което се блъсна във витрина и се подпали. При инцидента бяха ранени 15 души. Четирима загубиха живота си.