По данни от полицията нападателите са българи, живущи в градовете Сеново и Разград. Нападателите пристигнали с три автомобила на мястото на инцидента, като основната група е останала на улицата, а по-малки групички са атакували три къщи в Сеново.

Единият от домовете е на Али Алиев, където живеят 10 човека, включително и бременната в шестия месец Севдалина. Младежите са стреляли само във въздуха и са отправяли заплахи за убийство и саморазправа с ромите. По думите на потърпевшите, младежите са били пияни и най-вероятно под въздействието на наркотици. Съседката Галина Андреева излязла да види какво става и тогава внезапно й опрели пистолет в гърба с указания да се прибира. След това отново имало стрелба, разказаха хората от махалата. Атакуваната трета къща е на Хюсеин, който успял да се скрие в колата и да се спаси от побоя.

След наказателната акция младежите се опитали да избягат с автомобилите си, но се блъснали в паркиран "Опел". Стигнало се до масово стълкновение и побой, който бил прекратен от пристигналите полицейски екипи. Към момента са разпознати пет лица, участвали в нощното нападение, търсят се и останалите, уточниха от ОД на МВР-Русе. Прави се оглед на пострадалите автомобили и домовете, в които са влизали лицата, установяват се мотивите за случилото се. При конфликта няма физически пострадали лица и не се е наложила медицинска помощ. По случая е заведено досъдебно производство, казаха още от полицията.