Районът беше отцепен, съобщи лидерът на Камарата на общините Дейвид Лидингтън, цитиран от Франс прес и БТА.

Вижте снимки >>>

Говорител на Камарата на общините съобщи пред агенцията, че депутатите са били затворени вътре в сградата на парламента поради "инцидент, свързан със сигурността".

Скотланд Ярд съобщи, че около 14:40 ч. местно време е получен сигнал за "инцидент край моста Уестминстър, при който е използвано огнестрелно оръжие".

Малко след това на място е кацнал спасителен хеликоптер. Британски медии съобщават, че на земята пред парламента са лежали двама души.

"Ясно чух изстрели. Видях да пада човек, облечен в черно. Мисля, че беше полицай", заяви служител на парламента, станал свидетел на сцената от офиса си.

Най-малко две линейки бяха разположени близо до моста Уестминстър, близо до парламента. Полицията е разпръснала събралите се и предупреди, че районът не е сигурен.

Говорител на правителството съобщи, че премиерът Тереза Мей е невредима и в безопасност.

В началото на заседание в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред медиите, че е информиран за събитията в Лондон.

Британската полиция заяви, че се отнася към случилото се до парламента в Лондон като терористичен акт до изясняване на мотивите.

По-рано беше съобщено, че според очевидци автомобил се е врязал в група хора на моста "Уестминстър".

Тогава политици и журналисти съобщиха в Туитър, че са чули оглушителен шум около Уестминстърския дворец, а очевидци са видели ранени, на които се оказва помощ, предаде Би Би Си.

Политическият редактор на в. "Индипендънт" Том Пек написа в Туитър: "Чу се силен шум. Писъци. Безредици. После се чуха изстрели. Въоръжени полицаи има навсякъде".

Служителите на парламента бяха помолени да не напускат офисите си.