Арестуваните са 18-годишният Симеон Димитров от Елхово, който през 2016 г. спечели титлата в категория до 64 кг. в много силния международен турнир в памет на академик Емил Жечев, и 15-годишният Костадин Стоянов.

Снощи около 18 часа двамата възпитаници на Спортното училище в Ямбол поръчали по телефона такси в района на село Дражево, съобщи на брифинг заместник-административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

Целта им била да ограбят шофьора. Когато 31-годишният таксиджия пристигнал двете момчета се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов пистолет и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите искали оборота и колата на мъжа, но той опитал да се противопостави.

Тогава младежите започнали да стрелят по него, като една от сачмите влязла през гърба му и попаднала в областта на белия дроб. В последвалото сборичкване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крака.

Таксиметровият шофьор успял да се откопчи и подкарал колата, като в движение се обадил на тел.112. Минути по-късно загубил съзнание и е бил открит в безпомощно състояние на пътя между Дражево и Ямбол. Оръжията на престъплението са открити, разпитани са и свидетели.

Според Григорова престъплението е извършено с особена дързост. Двамата боксьори били открити и задържани от полицията за часове. Те са привлечени като обвиняеми за грабеж и опит за убийство, извършени с изключителен цинизъм и дързост.

Симеон и Костадин ще останат в ареста за 72 часа. Взети са им проби за употреба на алкохол и наркотици. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

На 14 март т.г. двама 17-годишни ученици ограбиха и убиха 60-годишен таксиметров шофьор. Жестокото убийство беше извършено в русенското село Николово. Преди това учениците - Деян Ц. и Николай В. се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място. Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора, чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила.