Около 15.30 ч. в понеделник жената, която е от село Ботево, пресича кръстовището на пешеходна пътека заедно с дъщеря си. Изведнъж до нея рязко спира червен автомобил "Мицубиши Колт". От него изскача младеж, който удря с ръка в главата жената, след което се връща в колата и при потеглянето стреля по нея с пистолет.

„Форсира колата и направо щеше да ни смачка. Махнах му с ръце да изчака да минем и тогава ме връхлетя. Удари ме с дясната ръка. Качи се в колата и тя потегли и си изкара ръката от колата и стреля срещу нас с пистолета”, разказва потърпевшата, цитирана от bTV. Тя все още е в стрес от случилото се.
В шок е и таксиметров шофьор, станал свидетел на стрелбата по жената и детето.

Няколко часа след инцидента е заловен и стрелецът, който е от Ямбол. Разследващите полицаи са иззели газовия пистолет, с който е произведен изстрелът. Младежът е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

Преди дни в Пловдив 19-годишният Юра Месропян простреля 29-годишен мъж след скандал за паркомясто. Младежът бе задържан за 72 часа, след което бе пуснат под гаранция от 6000 лева. Срещу него е повдигнато работно обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, но прокуратурата обмисля дали да не повдигне обвинение за закана за убийство.