Около 17.15 часа вчера в РПУ-Сандански е получен сигнал, че на пътя между селата Златолист и Катунци, неизвестен мъж е спрял принудително лек автомобил „Опел Астра”. В опит да отнеме колата е заплашил с огнестрелно оръжие 20-годишната водачка от село Мусомище и спътничката й - 20-годишна жена от село Копривлен, община Хаджидимово.

Нападателят е стрелял, но няма сериозно пострадали лица, допълват от благоевградската полиция. След това мъжът е избягал.

Вижте снимки >>>


Хората в село Катунци са в шок от инцидента и се страхуват стрелецът да не нападне пак, пише в. "Струма". Според изданието, при изстрела едно от момичета е леко одраскано в областта на шията, а нападателят е рейнджър, който се готви за мисия в Украйна.

Тази сутрин в издирването на беглеца се е включил и хеликоптер на Гранична полиция и спецчасти, предаде БГНЕС. В Катунци е пристигнал и директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Васил Митов.

Около 15.20 ч. започна акция по локализирането на стрелеца, като три автомобила на спецчастите тръгнаха в посока село Златолист. Малко по-късно стана ясно, че мъжът е задържан.

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров съобщи, че в района на село Виногради при операцията на Специализирания отряд за борба с тероризма са задържани две лица. Лазаров обаче не даде повече подробности.

Междувременно от Министерството на отбраната съобщиха, че стрелецът се казва Никола Манчев и е от Катунци. 39-годишният мъж бил освободен от военна служба през 1998 г., след като карал наборна военна служба като старшина - школник. Манчев не е бил кадрови военнослужещ и от МО нямат данни той да е участвал в контингент зад граница като военен.