Сигнал за стрелбата в района на пазара в Кърджали е подаден около 12.30 ч., съобщиха от прокуратурата.

Между двама мъже избухнал скандал, който прераснал в саморазправа. Опонентите си разменили удари с ръце, след което единият извадил пистолет и последвали няколко изстрела.

30-годишният М.Р. от село Петлино бил ранен. Той веднага е откаран в болницата от шофьора на преминаващ автомобил. Въпреки усилията на лекарите мъжът е починал.

При първоначалния оглед се установило, че има 2 огнестрелни рани - в гърдите и корема. Според криминалисти е стреляно почти от упор, съобщи "24 часа".
По непотвърдена информация убийството е извършено с газов пистолет, пригоден да стреля с бойни патрони.

Пред входа на МБАЛ-Кърджали бяха изпратени две камионетки с жандармеристи и полицаи, тъй като десетки близки и роднини на убития се събраха там. Те твърдят, че чакат резултатите от аутопсията.

По неофициална информация убитият е познат на полицията, а според една от версиите до убийството се е стигнало заради кражба на момиче, станала преди около месец. Убиецът е братовчед на момичето, което е трябвало да се омъжи за брата на жертвата.

"Преди я бяха откраднали, но не знам дали са върнали това момиче. Как са се спречкали тука, не мога да ви кажа. Сега може би ще продължат да стават убийства. Другият клан сигурно няма да отстъпи. Те са два рода, не знам как ще продължи", заяви жител на квартала пред БНР.

Извършителят е успял да избяга и се издирва.

Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство по чл.115 от Наказателния кодекс.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали се провеждат неотложни процесуално-следствени действия, установяват се лицата, станали свидетели на инцидента и се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия.