Стрелецът заедно с четирима свои познати, е бил в заведение на ул. "Цветна градина" в столичния квартал "Лозенец". Компанията пила от сутринта, предаде БНР.

Около 13.40 ч. мъжът излязъл и със законно притежаван боен пистолет е започнал да стреля безразборно. Куршумите са улучили стъклата на апартамент на първия етаж в отсрещната кооперация.

В този момент в жилището са били млада жена и съпругът й. Те по чудо не са пострадали.

"Стреляха. Аз първо въобще не разбрах, че е стрелба, но точно се прибирах в къщи и мъжът ми седеше на масата и аз му казвам: "Пази се! Стрелят!". Аз даже въобще не осъзнавах, че и двата ни прозореца са изпотрошени и помислихме в началото, че е някаква въздушна пушка, а се оказа, че са истински куршуми", разказа жената.

На въпрос познава ли пияния мъж, който е стрелял, тя отговори:

"Не го познавам. Аз съм убедена, че са от заведението. Има двама вътре пияни. От снощи се пие тук и е стрелял, но аз не съм го видяла. Имаме малко дете, което, слава Богу, не беше вкъщи, но това е ужасно. Тук има няколко частни ясли. Минават и деца, минава и всичко и тук всички се страхуват да подадат изобщо сигнал срещу това заведение, защото вътре, доколкото разбрахме, не са случайни хора и се ползва като за частни партита. То не функционира като кафе".

Стрелецът е задържан от полицията. По информация на bTV той е 30-годишен мъж от Дупница, а поводът за стрелбата бил почерпка за раждане на дете.

Мястото на стрелбата беше отцепено от полицията. Изясняват се детайли около инцидента. Оръжието е иззето. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.